Bloggare vill ge moderat mer makt

Låt Annicka Engblom (m) utse vem som ska bli kung. Det föreslår riksbloggaren Simon Mårtelius (oberoende) i en motion, skriver flera medier.

Mårtelius vill att Sverige antar en helt ny regeringsform, som mer eller mindre går ut på att den politiker med mest världsfrånvänt mediautspel får bestämma statschef. Det skulle om inte annat göra vardagen lite spännande, istället för tråkvardagen.

“I alla andra parlamentariskt demokratiska monarkier är det statschefen, det vill säga monarken, som formellt leder arbetet att utse en regeringsbildare. Eftersom monarki och demokrati sedan länge är samma sak, och en kung utsatt av Gud förtjänar en statschef utsatt av en knasboll, är det lika bra att köra!”, skriver Mårtelius, samtidigt som han slår in ytterligare en öppen dörr och slipper skriva ett “riktigt” bogginlägg.

2 thoughts on “Bloggare vill ge moderat mer makt

  1. Först vill de avskaffa monarkin, nu ska helt plötsligt kalle gustaf bestämma saker inom politiken förutom sitt eget arvoder då förstås.
    Kungen är skön men inte så smart se bara på hans intåg i miljöpolitiken tror stenhårt global warming bluffen.
    Gå in på våra sida http://www.libertysilver.se guld och silver är framtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *