Always keeping it reel.

Alltså det här filmbloggar-bråket. Nils-Petter Sundgren har, gissar jag, via rullbandsspelare dikterat någonslags krönika till en papperstidning som heter Allt Om Film där han förklarar hur film på internet fungerar. Ja, inte pirat-versionen av film på internet alltså, att man kan ladda hem film är nog fortfarande häxkonster för den gode Nils-Petter (som förmodligen har Sturebiografen som största filmkälla även 2009). Han har hittat lite bloggar och tittat på dem. Hissar vissa, dissar vissa. Krönikan finns naturligtvis inte på nätet.

Folk får bråka bäst de vill (vilket än så länge inte är särskilt bra, Nils-Petters krönika var plågsamt uddlös och osyrlig, svaren ganska tandlösa alternativt ur förorättad försvarsposition), men är det inte lite underligt att Nils-Petter i sin krönika väljer att godkänna de manliga bloggar han hittat, och såga de kvinnliga?

Att han sedan drar paralleller mellan Andrea Reuter och Blondinbella betyder alltså att han antingen läst Blondinbella – kudos i sådana fall, det är mer än vad jag har lyckats med – och faktiskt tycker att bloggskillnaden ligger i hårfärgen, eller att han använder en fruktansvärd ogrundad metodik för att bygga sina argument. Jag tror inte Nils-Petter är så dum som han verkar när han tänker och skriver och hytter med käppen. Kanske jobbar Nils-Petter på att bli krönikörvärldens skalliga och uråldriga Annah Björk?

3 thoughts on “Always keeping it reel.

  1. Så är de manliga bloggarna (stero)typiskt manliga (grabbiga), och de kvinnliga typiskt kvinnliga (kvinnliga)?
    NPS kanske föredrar VinVonDiselDamme framför Hugh Grant helt enkelt.
    Eller är dom bara filmbloggar? Det vore underligare
    (Parantes)

  2. Jag har faktiskt inte läst så mycket av någon av de berörda bloggarna, men för min del får de gärna varva filmrecensioner med spännande inlägg och kläder, smink och sånt (vad nu tjejer är intresserade av), precis på samma sätt som pojkbloggarna varvar filmkunskaperna med moppemeckartips, tuttar och snusvikning och annat essentiellt manligt.

  3. han får inte utala sig alls efter han började bära hatt och röka cigariller inne på biografer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.