Somewhere, under the…

sthlmstad.jpg

I oppositionsläge är det ju alltid enkelt att komma med spektakulära utsagor för att visa sig vara på framfötterna, ett skarpt och humant alternativ till rådande praxis. Man vill visa att man inte räds att tänka nytt, att “röra om i grytan”. Ett sådant typutspel är Åsa Hagelstedts förslag om att göra Södermalm i Stockholm till en regnbågsmärkt gaystadsdel.

“Här har vi kunskap om att alla människor inte är heterosexuella – vi välkomnar alla.” menar Åsa att det skall betyda i ett citat i Metro.

Det är förvisso en enkel sak att skapa PR för sin egen medmänskliga överlägsenhet genom att outa en uppfattat utsatt minoritetsgrupp. Men det är klart vi ska göra om Södermalm till Gaysöder! Men varför sluta där? Jag föreslår ytterligare ett par kvalitetsmärkningar av Stockholms olika delar.

Seriemördarvasastan
“Här har vi kunskap om att det är viktigt att hålla sitt yttre propert, sin yrkestitel ståndaktig även om man är död inuti – vi välkomnar alla!”

Bäbis-och-lattemammakungsholmen
“Här har vi kunskap om att även barnlediga mammor gillar att dricka kaffe för 40 kronor muggen – vi välkomnar dessa samt deras kolikbäbisar med hjärta och värme.”

Minsta-gemensamma-nämnarebromma
“Här har vi kunskap om att människor kan ha svårt att bestämma sig för om de vill bo i stan eller på landet och därför väljer ett mellanalternativ som egentligen inte är någonting av det – vi välkomnar dem.”

Invandrar-yttreförorterna
“Här har vi kunskap om att människor födda i utlandet, eller människor människor med föräldrar födda i utlandet, eller människor med utländskt klingande namn helst bor i större nedslitna byggnadskomplex med nattbusskommunikation och ett betongcentrum – vi välkomnar dem lite halvt.”

Konservativt-smygrasistdjursholm
“Här har vi kunskap om att människor som inte är födda med välfyllda bankkonton existerar, men de bor allt som oftast i de yttre förorterna – vi träffar inte dem.”

Discobellemidsommarkransen
“Här har vi kunskap om att det finns människor med alla möjliga musiksmaker, och att de som gillar musik byggd på eurodisco som man kan ladda ner från bloggar har lite bättre smak. Vi läser på Konstfack allihopa.”

4 thoughts on “Somewhere, under the…

  1. Om man ska göra söder till en homostadsdel bör man kanske fundera pÃ¥ att flytta katolska kyrkan och moskén vid medborgarplatsen, samt att evakuera reggaeklubbarna till en mindre homovänlig stadsdel – kanske Lidingö?

  2. Fast Lidingö är väl egentligen ganska gay det med? Stylingprodukter och hårvård liksom.

  3. Och säker en hel hoper överbeskyddande mödrar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *