2007 års viktigaste händelser: del 1

No no no

“Stureplansprofilerna” förklaras först oskyldiga i tingsrätten sedan skyldiga i hovrätten

Kommentarer i stil med “Hurru, är det inte dags att uppdatera Konst eller Porr snart?” har attackerat mig via både digitala och analoga omvägar på sista tiden. På fester har vilket oskyldigt samtalsämne som helst plötsligt förvandlats till “Öh, du, jag hörde att det var du som skrev den där bloggen förresten…”. Uppmaningar om en raskare inläggstakt är snart lika frekventa som nigeriabrev i inboxen. Mitt msn messenger dränks i tiggerier – trots att jag ständigt är “Ute på lunch”. Småbarnsföräldrar sträcker sina nyutklämda avkommor åt mig i hopp om välsignelse. Jag är ingen maskin, människor! Tankekraften bakom ett inlägg här på bloggen skulle kunna driva ett större elaggregat i månader bara man listade ut hur man skulle kunna omvandla energin på rätt sätt. Men nu tänkte jag hur som helst lägga startskottet för en ny och spännande serie här: 2007 års viktigaste händelser. Målsättningen för detta är ganska enkel, det skall vara ett återkommande tema i åtminstone en tre inlägg eller så där jag tar upp de saker som faktiskt förändrade världen under året som snart har gått. Det här är del 1, och den handlar om “Stureplansprofilerna” som först förklaras oskyldiga i tingsrätten och sedan skyldiga i hovrätten.

Jag såg nyligen en film som heter “Superbad”. Den handlade mest om penis. I bildformat eller i instängt amerikanskt 18-årskomplex gör det samma, mycket penis var det. Och en del fyndig dialog. Michael Cera, som alltså är George Michael från i tv-serien Arrested Developement och Michaelclarkandmichael.com spelar en av två nördar som vill knulla med respektive snygg tjej (som i standard filmmanér är way-out-of-their-league) innan de går ut high school. Eftersom det är en high school-/collegefilm så kretsar en stor del av filmens handling kring en fest som får representera kulmen på karaktärernas varierade skolgångserfarenhet. Mobbarna ska lära sig sin läxa, fula men snälla killen ska få ligga lite, vänskapsband skall brytas och knytas och så vidare. På denna festen super sig Michaels kärleksobjekt närmare apstadiet för att sedan dra med honom upp till rummet och där hon helt enkelt har siktet på att göra honom till ett duktigt ligg. Hon är full, han känner sig obekväm med situationen och avblåser det hela. Dagen efter möts de igen, allt är lite skamset men med förlåtande stråkar i bakgrunden och hon tackar honom för att han inte lät det gå överstyr. Sen går de hand i hand och shoppar lakan.

Det är fint. Det är nog första gången jag sett en film där en kille blir sexuellt utnyttjad. Dessutom kommer den potentielle våldtäksmannen (-kvinnan) och tackar för att offret inte ville bli utsatt för sådant just den kvällen.

3 thoughts on “2007 års viktigaste händelser: del 1

  1. det är fint att få tesen att din blogg helt och hållet är baserad på att vi fikar bekräftad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *