Lite söder om söder

Plies

Plies är en hård jävel.

Juli 2006. Det var Plies sommar. Eller skulle vara. Med ett par hyllade mixtapes i ryggen och ett skivbolag (Slip-N-Slide) som faktiskt backar honom, en singel som gör väsen av sig och spelningar som står likt spön i backen.

Det är tidig söndagsmorgon, eller sen lördagsnatt, och Plies står på scen inför ett fullsatt 238 West Nightclub i Gainesville i Florida. Plies är en och en halv timme försenad, och när konsertarrangören vill bryta hans uppträdande för Lil’ Boosie, som också skall hinna uppträda, blir det en tryckt stämning. Plötsligt bestämmer sig Plies scenkamrater sonika för att öppna eld, panik utbryter, ett par klubbesökare fångas i skottelden och kvällen slutar med att Plies med sällskap får spendera natten bakom lås och bom.

Plies släpps mot borgen på 50 000 dollar, resten av sällskapet hamnar på dollarsummor runt halvmiljonen och hans bror låses in för fem mordförsök utan möjlighet till borgen.
Singeln, som Plies skrivit tillsammans med Akaawn, heter “I Wanna”. När det framkommer att Plies skjutglada vänner sprejat nattklubbsgäster med bly, anser olika instanser på management-nivå att Plies kanske inte är höjdaralternativet för att släppa den här låten. Istället släpps den några veckor senare som en Akonsingel tillsammans med Snoop Dogg. Den blir en stor hit, snyggt omdöpt till “I Wanna Fuck Love You”.

It’s hard out there for a pimp.
Ett år senare. Plies är på gång igen. Den första officiella, “riktiga” debutskivan skall släppas den 7:de augusti, en Nitty-producerad singel, Got ‘Em Hatin, har långsamt lyckas sprida sig ut till publiken via internet och myspace, och det är dags att släppa den där ordentliga bangern. Man behöver således en låt med en het refräng och en säljande gästartist – och i det läget finns det ingen annan att vända sig till än mr T-Pain.

Plies och T-Pain

Och nu är det omvända roller: Singeln “Shawty” gjordes från början av Webbie, signad på Trill Entertainment – där tidigare nämnda Lil’ Boosie också ligger – men gick över till Plies (som ärligt talat också gör en mycket bättre version av den). Vet dock inte vad Webbie gjort för att förtjäna detta, förutom att klippa sig som en champinjon. Men det kanske räcker.

Stega in på The Soul Lounge om du inte redan har den, Shawty.

3 thoughts on “Lite söder om söder

  1. du är nog den första som någonsin lyckats få in överstruken text i en text utan att jag flippar. hm. måste tillägga att jag blev något förvirrad på slutet, men det var nog inte ditt fel egentligen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *