The Secret Diary of Carl Bildt

Vänner,

vaknade idag i ett slaskblött och vårvinterdimmigt Stockholm. En sådan morgon som för tankarna till en återkomst som internationell frihetsdebattör. Det är inte så dumt att nätverka med en iskyld Martini Bianco på en konsgjord strand därute på internationellt vatten utanför Dubai.

Till morgonkaffet och croissanten bläddrar jag i dagens skörd av morgontidningar. Som minister ser jag det som mitt ansvar att hålla mig uppdaterad. Jag läser Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Dagens Industri och Connoisseur. Småleende konstaterar jag att gårdagens debatt om mitt bloggande har ju fortsatt rasa. Kära Torekull, inser du inte att jag ligger 10 år före? Jag hade en maillista redan 1994, om ni minns. Rätt poppis.
Besökssiffrorna till min blogg är också fantastiska, och jag vill rikta ett tack till alla som kommenterat. Skönt att vettiga människor verkar använda internet ändå. Jag ska läsa vad ni tycker också. När jag har tid, jag är ju väldigt upptagen. Jag har ett utrikesministerium att sköta, det är allvarliga saker.

Allvarligt, AlvaroIgår, till exempel, träffade jag FN-sändebudet Alvaro de Soto. Han kom direkt från Jerusalem. Över en hallstrad hälleflundrafilé med skaldjurslasagne talade vi om mellanöstern, och problemen där nere. Det ligger mig varmt om hjärtat. Vi måste hitta en lösning på konflikten där nere.

Jag tycker inte att Grands kök riktigt lever upp till sitt namn nu för tiden (om det någonsin har?), men Alvaro kommer ju från Peru så han ville göra turistgrejen, liksom.

Vi avslutade kvällen i Chambre Separée hos Pontus (in the Greenhouse). Man kanske skulle ta det där jobbet på MTG ändå, de har ju en väldigt trevlig lunchrestaurang. Fast det har ju inte riktigt varit samma stämning sen Jan försvann.

Man kanske borde ringa Alvaro och se om det finns nåt lagom bekvämt på FN. Vi blev rätt förtroliga med varandra igår.

Varför jag funderar över jobbalternativ undrar ni kanske? Ja, det är ju inte för att jag är orolig för att bli avsatt.

Men Fredrik verkar ju inte riktigt göra stormsuccé med sina “nya” moderater, trots att jag är med. När läste man någonting positivt om honom senast? Han kanske också borde starta en blogg. Det är ett tips, Frippan! Annars blir det nog den gamla vanliga rödgröna sörjan igen 2010.

Har precis haft ett samtal med Hoshair Zebari, ni vet Iraks utrikesminister. Skrev lite om mina tankar före mötet på DN Debatt i morse. Mina tankar efter mötet handlar om vilken röra det fortfarande är. Det har jag påpekat tidigare, många gånger. Men det är viktigt att det sägs. En röra, där också. Ironiskt.

Nej, nu har jag fullt upp här. Idag fick jag dessutom rodda försvarsdepartementet, eftersom Micke är på nåt tråkigt EU-möte. Hellre han än jag.
Eder, Calle

9 thoughts on “The Secret Diary of Carl Bildt

  1. Jag tror man kommer vara först med att skriva om Sarah Silverman Program ett bra tag. Folk i Sverige fattar inte kvalité. Senaste dagarna har jag försökt få en del att fatta varför Ronnie Sandahl och serien Nemi inte är värda att lägga tid på. Och Donnie Donuts Lucky Louie-postning var väl inte så populär den heller.

  2. SKriv!!! jag har inte orkat läsa alla dina gamla inlägg men det skiter ja i, dom är ju gamla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *