Den gamle och gräset

I Konst eller porr?-serien “Gamla människor gör saker” har vi idag kommit fram till avsnitt 8, Fotbollsavsnittet. (Nu med roliga bildlänkar!)

Syjunta

Just nu handlar svensk fotboll ganska mycket om två äldre herrar som värvats till engelska ligan.

Magnus Hedman, mest känd för att vara det där dåliga alternativet vi var tvungna att stå ut med mellan Tomas Ravioli och Andreas Isaksson samt sitt giftermål med en Graaf, har mystiskt värvats till fotbollsklubben Chelsea. Mest fascinerande är att han värvats som en slags sistahandsalternativ, det vill säga att närmare ett dussin målvakter står över honom på prioriteringslistan och måste bli skadade innan han får spela i en vettig match. Fortfarande är svenska medier överstolta och skriver spännande reportage om hur det är att sitta på bänken och titta på när andra spelar. Hedmans första tävlingsmatch (i reservlaget, mot nåt engelskt korplag) släppte han in 3 mål – och både tidningarna och Hedman var överens. Han var jätteduktig! Hade det handlat om en spelare man faktiskt trodde på skulle det naturligtvis vara katastrof med tre insläppta mål i debutmatchen, hur farligt motstånd man än möter. Att han fortfarande inte kan stå i mål är bara sorgligt, även om det är i England. Att Hedman har däremot lyckats fixa ett miljonkontrakt på att vara fotbollspublik – det är imponerande.

Framtidsutsikter: Magnus Hedman och Rami Schaaban uppträder en blöt kväll på The White Room tillsammans som “The Replacement’s Replacements”. Sen glömmer världen bort dem.

Jag känner Henke Larsson!

Henke Larsson, världens torraste fotbollsspelare, har ju dock fördelen att han faktiskt fortfarande kan spela fotboll. Hans korta med intensiva återkomst till Helsingborg ledde till en fjärdeplats i Allsvenskan och en mediekoncentration kring hans insatser som må överträffat den kring Zlatan (när folk fortfarande tyckte om honom). Lagkamraten Olivier Karekezi, till exempel, kunde göra 2 mål i en match och läsa hur Henkes vistelse på planen var den egentliga anledningen till seger. Nu har Henke blivit värvad till Manchester United, där han får komplimanger av Christiano Ronaldo som lovar många passningar. Sportbladet kissar på sig av upphetsning.

Framtidsutsikter: Henke bryter benet för hundraelfte gången i öppningsmatchen. Det går i tusen delar, och man hittar fortfarande bitar av det i det gröna gräset på Old Trafford tre veckor senare. Då bor Henke på sin egna ö, som han har byggt i slavguld.

3 thoughts on “Den gamle och gräset

  1. Att länka ordföljden “kissar pÃ¥ sig” till en bild av Fergie är alltid stor konst.

  2. simon fotbolls analytikern! tycker det är skit festligt att the red devils har fåt för sig att henke har ett år eller två kvar i sig. menar snubben var ju fan med i vm för 12 år sen. det är lika ologisgt som den nya rocky filmen där sly 60 år gamal ska nitta skiten ur någnon kaxig yngling. hedman har väl aldrig igentligen haft en riktigt karriär så det är väl inte underligt att han får sitta och se på när chelsea kommer 2-3 som valigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *