Talk to the hand

Öppna kanalen

Snart kan du bara titta på tv digitalt, lilla vän.

Men det är en bra grej. Man får nöjet att lära känna en drös nya tv-kanaler, som via ettor och nollor studsar dig på hornhinnan i en stadig ström från multimediajacket. Oändliga är möjligheterna, det serveras allt från brittiska matlagningstips till välmenade fårklippningsguider på tyska och italienska tutt-tävlingar.

Själv har jag dock med skräckblandad förtjusning fastnat framför Kanal 5-backade The Voice TV, som ibland sänder den fantastiskt underhållande The Voice Show. Ett typiskt program går som följer:

Ett intro med svartvitt mish-mash och knipen Avant Garde, lite hippt sådär, sen möts vi av en kvinnlig programledare med skojig snedlugg och en ställning som killen som inte kan åka buss (i den här filmen). Hon säger någonting ungdomligt och häftigt och soft. Sen kanske man får se ett gäng musikvideos med nån slags gemensam nämnare, typ “Sångerskor som nästan gift sig med Ben Affleck, med lite skojiga fakta, typ Jennifer Lopez är en dansare som blev skådis som blev sångerska, precis som Tupac”.

Efter denna kunskapsbomb måste man ju varva ner lite, så då får vi titta på en kille med tryne gå omkring och klämma på diverse kändisar på nån b-films-premiär och skoja på en rent göteborgsk nivå. Uppfriskande!

I ett spasmiskt klimax möts vi av en kvinna som har alldeles för mycket huvud runt sitt skelögda ansikte som förklarar vad som är “HOT” och vad som är “NOT”. Det är inte alltid lätt att hänga med i de tvära kasten mellan mc-jackor och läderhandskar, men det gör inte så mycket för hon ser för tokig ut.

För att runda av det hela slänger man in Alex Schulman, i något som ser ut som en videodagbok, där han med ett snett leende presenterar veckans inne- och utelista. Och han vågar vara så fräck när han pratar att jag blir alldeles blöt.

By the way, I fucks with Loopia but apparently Loopia fucks me too.

UPPDATERING:

Kalasprogrammet går tydligen även i det föråldrade kabelnätet, på den långsamt havererande Kanal 5 som någonslags fredagsunderhållning! Kvällen är således räddad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *