Hipphopp

Grejen

Flockbeteende är ju en förättelse som i allmänhet bör uppmuntras, vare sig det handlar om gruppkramar eller huliganupplopp. Mjuka och varma känslor uppstår av att känna tillhörighet och av att vara samstämmig.

Men man ska inte förringa betydelsen av att vara unik heller! Individualismen är en minst lika viktig del av din identitet som din grupptillhörighet. Helst ska man vara egen tillsammans. Det bästa sättet att markera sig själv som en självständig, tänkande människa är att särskilja sig från pöbeln, men bara genom att tillhöra en självvald minoritet (att vara minoritet av politiska, sexuella eller geografiska själ har aldrig varit särskilt hippt). Och gärna en sådan som markerar ett intellektuellt avstånd från gemene man genom att påvisa ett särskilt intresse som få förstår.

Och eftersom det per definition innebär att alla inte riktigt förstår hur detta går till, tänkte vi försöka ge er några ledtrådar till vad som inte gäller, eller, vad som är så 2005. Konst eller porr som tjänst är ju inte bara en samtidsskildring utan även ett försök till livsguide.

Julian Red-jeans. Jag är ledsen, det spelar ingen roll om du har hängslen till, Julian Red är det nya Nudie.

Pilotbrillor med fönsterglas. I allmänhet är glasögon utan funktion en klart skön pryl, men känner du nödvändigheten att twista till dem i pilotstyrsel bevisar du bara att du inte vet.

Tejp på kroppen. Eh, Fischerspooner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *