Posten: Jag vet var din brevlåda bor

*

Häromdagen (igår? Förrgår? Dagarna är så luddigt somrigt diffusa, jag vet inte…) läste jag en upprörd ledare i Dagens Nyheter. Ämnet var personlig integritet, och DNs ledarredaktion hade tydligen satt kaffet i halsen när de upptäckt att portarna till bostadsrätterna på Södermalm visades på söksidan www.hitta.se om man råkade söka efter någon av dem. Ack och ve, snart lägger de säkert ut uppgifter om inkomst, körkortsbevis och annat smaskigt! Är då inte detta ett tecken på det obehagliga övervakningssamhälle Sverige och säkerligen resten av världen långsamt omförvandlas till?

Förvisso kan jag förstå lite lockelsen av att måla upp en skräckslagen framtidsbild. Det visas ju också satellitbilder på sidan och satellitbilder är ju som alla vet oerhört obehagliga, lite som ritningar med blå tryckfärg eller kidnapparbrev med utklippta tryckbokstäver ur glansiga magasin. Men satellitbilder har väl funnits sen jämt? Lantmäteriet, som bidrar med bilderna till hitta.se, har funnits sedan 1974. Först nu är deras arbete lättillgängligt.

Att oja sig över att husfasaden till den lägenhet man bor i visas (för att folk som inte kan räkna också ska hitta dit?) är oerhört konservativt. Vilket väl egentligen passar in i tidningen DN…

Största faran enligt Dagens Nyheter just nu? Krig i Libanon vs. www.hitta.se: 0 – 1.

*Porten på bilden tillhör Jan Wifstrand, chefredaktör på DN. Som ett slag för mindre rädsla kring sig själv på internet har jag ändrat i min profil till den här bloggen, tidigare har den varit tämligen anonym.

One thought on “Posten: Jag vet var din brevlåda bor

  1. Jag vet vart din brevlåda bor och hur din port ser ut, så bäst att du tar dig i kragen å langar på mitt skärp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *